Friday, January 9, 2015

Cokodok Viral

Nape saya panggil cokodok viral???

Sebab cokodok ni femes lepas semua org dok share kat fb kat blog kat instagram whatsapp semua tu lah. Biasa lah kita bila semua dok tayang benda tu dr tak teringin terus meluap-luap darjah keinginan tu kan.

Kalo nak tau cokodok viral ni  a.k.a cokodok manis kembung ni 15 tahun dulu sarapan yang kakak ipar saya hidang kat saya masa mula-mula I jadi menantu keluarga Encik Mohamad. Kat sana panggil cok kembung.  Memang kakak ipar saya pakar buat cok kembung ni. Saiznya cam sama je bulat2 macam bola pingpong jauh bebeno dari cokodok saya yang leper cam kena gelek stemroll tu haha. Kekdah pembuatannya pun senang bebeno tepung gula ngan air je tapi kena goreng dalam minyak yang betul-betul panas. Dan guna jari ye kalo sudu mmg tak jadi bulat-bulat tu.

Tapi sejak cokodok ni jadi viral saya intai-intai kat blog org lain kekdah buatnya ada kelainan skit. So saya pun try jugak lah.  Saya copy paste bulat-bulat resepi kak Ita dr blog Azlita Masam Manis. Cuma kak ita tu kalo korang tgk gambo dia mmg superb la pro punya gambar stailo mylo hehe I gini je lah gambo nya



Yang penting nak tunjuk bulat-bulatnya tu. Rasanya ramai yang dah tau resepi nak buatnya so takyah le kita tulis kat sini resepi hehe.. kalau korang nk buat korang g blog Azlita Masam Manis ye
Post a Comment