Monday, October 13, 2014

Pancake mudah

Kali ni nak share pancake pulak. Dulu-dulu saya bancuh sendiri pankek ni biasa la skodeng blog orang goggle sana sini jumpa resepi try. Bila jadi tu seronok le.

Sekarang sejak dah jumpa tepung pancake segera yang sedap dan menjadi ni makin senang keja saya hehe. Dulu pernah jugak cuba beli tepung pancake segera tp bila buat rasa tak menepati sirim anak tekakku. Tapi kali ni bila cuba brand ni rasa ok lah ada ala-ala rasa pancake mcd (saya mmg rajin beli pancake mcd dulu)


Buatnya senang ikut je arahan kat kotak tu. Guna non stick pan - saya guna pemanggang ajaib tu je mmg menjadi. Sekotak dapat lah dlm 12-15bj bergantung pada saiz yg kita tuang kat kuali tu.


Nak sedap beli la sirap maple tu tak pun cicah ngan kuah kari pun sodapp.


Post a Comment