Wednesday, October 8, 2014

Roti telur strawberry cheese

Nak share resepi mudah yg saya dapat dari sorang rakan sekolah. Memang sangat simple tapi hasilnya anak suka ibu setuju (ibu setuju tu sbb senang sangat nak membuatnya hehe)


Mula-mula sapu roti dengan jem strawberry. Kemudian letakkan cheese sekeping dan letakkan sekeping lagi roti di atas cheese tadi.


Kemudian potong la ikut sedap mata memandang sesuka hati  3 segi 4 segi gaya bebas namanya :)

Sesudah itu celupkan dalam telur yg telah dipukul terlebih dahulu macam kita buat roti telur biasa tu. Goreng sampai masak. Bila angkat mmg nampak cheese yg meleleh tu. Saya tak sempat snap gambar yg dah siap goreng letak-letak terus habis daa..

Rasa manis-manis strawberry dan lemak masin cheese yg bersatu dgn telur dan roti tu mmg pergghh la. So blh la try ye
Post a Comment