Thursday, March 19, 2015

Cara saya hilangkan daki dikolar baju sek anak

Dulu masa ada bibik saya tak ambik kisah pun macamana dia buat. Yang saya nampak baju sek anak dia basuh tangan. Tapi bila dia takde aduh rasa cam jenuh pulak le nak menyental. Tu yang pikir-pikir camne le nak buat keja senang hehe. Kalau tengok iklan tv tu amboi senang je boh satu skop sabun gonyoh-gonyoh dah hilang huh ye sangat la tu.

So saya pun buat la kaedah cuba jaya namanya cuba-cuba berjaya tu phewitt!!!

Follow gambar di bawah ye

1. Ni daki kat baju anakku huhu (tak yah beso2 sangat gambo nya kotor bebeno hehe)


2. Sebelum tido saya masukkan semua kain kotor dan tekan button soak. Mesin saya ni maksimum soak dan siap basuh 4jam



3. Jangan lupa mangsa utama kita tu ye letak atas sekali



4. Then ambik satu skop sabun. Ni kalau korang tgk skop tu skop sabun Attact. Skop nya je sabunnya bukan hihi. Alkisahnya dulu I strongly believe lagi mahal sabun lagi power. But now I know itu semua mitos sabun yg tak berapa mahal pun power jugak. So takyah nak membazir duit en suami (cakap cam skrg baru insaf haha)
 


5. Ok sabun satu skop tadi tu tuang semua kat kolar baju tu macam saya buat ni
 


6. Pastu saya lipatkan camni (ni teori saya sendiri je hihi) saya rasa bila saya lipat dia akan bagi kesan geseran macam kita gonyoh-gonyoh tu. Oppss!! jangan lupa tambah lagi satu skop sabun untuk basuhan lain klu mesin full load boh la lebih skitkan. 



Pastu blh la kita masuk tido esok pagi bangun tarrraaaa...


 Yang dh siap basuh

dibandingkan dengan asalnya

Perhatikan beza hasilnya senang je keja kan. Ni guna sabun basuh je tak yah peluntur bagai. Mesti ada yang tertanya-tanya sabun basuh apa ek..BREEZE je (wah pasni I blh jadi duta BREEZE haha) barang baik apa salahnya bgtau. Sebab ada gak la try ngan sabun lain tapi tak sepower breeze ni ha still nak kena menyental tak kuasa mak nak.

So selamat mencuba ye

p/s : saya buat cara ni dr last year sebelum iklan merah jambu yg guna kaedah mcm ni tu klr so I bkn copy paste iklan tu tau hihi



Post a Comment